First class
22 Sep 2008, 17:38
Raspunsurile celor doua eleve erau foarte bune. Adelaide oferi cateva informatii despre inventatorul semi-vrajilor, iar Hermione oferi niste frumoase exemple de semi-vraji.
"Foarte bine fetelor. Si da, Anda, poti intra.Nu e nici o problema."
Astepta ca fata sa ia loc in bancuta ei, ianinte sa scoata dintr-un buzunaras bagheta. O flutura usor, iar se tabla aparu:
[i] Alcatuirea Semi-vrajilor

Orice semi-vraja este formata din doua sau mai multe vraji, dar de cele mai multe ori nu au legatura una cu alta, si cu atat mai putin cu semi-vraja care va rezulta.

Exista mai mutle felulri de semi-vraji:
- semi-vraji simple(formate doar din doua vraji)
- semi-vraji medii(formate din tri sau patru vraji)
- semi vraji complexe(formate din cinci sau mai multe vraji)

Noi vom studia doar sem-vrajile simple. Alcatuirea acestora este:

S.V=V1+V2

Subiectul lectiei de asstazi il constitiue semi-vraja Quelles.
Sigur ati auzit de ea, avand in vedere ca e foarte folosita in bucatariile vrajitoresti. Cele doua vraji care compun aceasta semi-vraja sunt Feres si Seco. Prima este o vraja antica folosita in egiptul antic pentru sigilarea piramidelor si a doua este o vraja chinezeasca de secare a raurilor.

Vreyi sa-mi spuneti ceva despre istoria semi-vrajii Quelles?"

[Image: ICONATOR_4c3ee6f5cf2d740988d5676a3e4f56ff.gif][Image: ICONATOR_921049c9f9f37ffd471384e6ef2186c8.gif][Image: ICONATOR_9f3310fc600ce17e700d79ff0326606d.jpg][Image: ICONATOR_9ab79c635a3d67112d298c0fa524a45c.png]
Find all posts by this user
05 Oct 2008, 15:36
Se ridica usor din pat, cautandu-si pantalonii. Nu ii placea sa se trezeasca asa devreme, insa intarziase deja la ora de Transfigurari. Se imbraca rapid, se pieptana, isi puse cravata albastra cu alb, dupa care iesi din Camera de Zi a Ochi-de-Soimilor, inchizand usa cu un usor scartait.

Incepu sa fuga, insa habar nu avea unde se tineau orele de Transfigurari. Injura in gand, nestiind de ce nu se trezise mai devreme. Ura cand cineva intarzia, asa ca el de ce ar face-o? Ii ceru unui elev sa ii arate unde se tinea ora pe care o cauta, acesta raspunzandu-i. Ajuns in fata clasei, uita sa bata la usa, insa ce mai conta avand in vedere ca intarziase atat?

-Uhm, buna dimineata. Va rog sa ma scuzati ca am intarziat..

Se pare ca ora incepuse de mult si erau ceva elevi prin clasa. Se aseza undeva prin a 3-a banca, pe randul de la usa, vrand sa faca [,] cat mai multe puncte pentru casa lui si sperand ca nu va pierde nici un punct pentru intarziere.

[Image: d4.png]
14 Oct 2008, 16:24
-Buna dimineata,zise Arianna.Ma scuzati ca am intarziat dar m-am intalnit cu Filch pe hol care m-a invinovatit pentru guma lipita de tavan de la el din birou.si a trebuit sa stau cu el 10 min ca sa imi ispasesc pedeapsa...nici macar nu am lipit eu guma de tavan zise Arianna in gandul ei.

[Image: 11imz48.jpg]

Speranta moare ultima!
24 Oct 2008, 14:02
Privi ceasul er adeja foarte tarziu insa era noua in scoala si habar nu avea unde se tineau orele de Transfigurari se opri ametita in fata unui culoar intreband un baiat din anul V acesta ghidand-o catre clasa.Fata intra si spuse:
"Buna ziua ma scuzati ca am intariziat!" spuse fata si merse catre o banca libera.

[Image: gfd.jpg]

[Image: hug.jpg]
24 Oct 2008, 21:40
Si Ron care era deja acolo ii spusese lui Chloe:
"Ce ai patit de a venit asa de tarziu ? Tocmai vorbeam despre cum sa-ti transformi animalul intr-un pocal."
insa Chloe zice: "Cumva a vorbit cu mn tradatorul de sange?"
Domnisoara Chloe!! Spuse profesoara McGonaggal. Nu vreau sa aud insulte la ora mea!! Zise aceasta pe un ton foarte nervos si incepuse sa le explice tinerilor vrajitori care secretul transfigurarii unui animal intr-un pocal !

[Image: 5l9d8w.jpg]
24 Oct 2008, 21:50
Fata incepu sa isi scrie notitele de pe tabla intorcanduse spre Ron
"Oricum multumesc ca mi-ai spus!"spuse fata zabmbidui scurt intr-un fel scuzandu-se pentru ce a spus.

Occ:va rog nu mai raspundeti pentru mine nu vrea sa intru in conflicte cu nimeni chiar daca sunt la Viperini

[Image: gfd.jpg]

[Image: hug.jpg]
24 Oct 2008, 21:58
Cu placere raspunse Ron lui Chloe si incepu sa scrie notite: "Transfigurarea este una dintre cele mai vechi materii si a fost predata de multi vrajitori de renume, chiar si de directorul fostul director al scolii noastre Albus Dumbledore si chiar Godric Cercetas, unul dinre cei patru mari vrajitori care au construit Scoala Hogwarts. Aceasta materie consta in preschimbarea animalului,intr-un obiect, sau a omului intr-un animal. Cei ce pot sa se preschimbe singuri in animale se numesc Animagus, dar despre asta vorbiti la ora de Aparare contra Magiei Negre...."

[Image: 5l9d8w.jpg]

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  2nd Class Stefanie A. Frauke 7 2,429 22 Mar 2009, 14:52
Last Post: Katya Sokorov
  Class ideas. Cheyenne Laurette 0 906 13 Feb 2008, 23:08
Last Post: Cheyenne Laurette