Dezbatere adulti (II)
|
02 Apr 2011, 18:11
|||
|
|||
Adevarul este ca mereu in aceasta lume cei cu sange PUR vor fi considerati mult mai presus decat cei cu sange-mal sau chiar semi-pur. Insa parerea mea este cu totul diferita. Mi se pare oarecum o discriminare sa se judece o persoana dupa statutul sangelui. In cartile / filmele Harry Potter au aparut tot felul de confilcte datorita aceste mari probleme. Un exemplu mai mult ca potrivit consider ca ar fi cel dintre Hermione si Draco. Aceasta din urma avea sange mal,iar Draco bineinteles pur. Faptul ca Hermione era nascuta din parinti Incuiati nu mi se pare deloc un impediment de a studia in Hogwarts din moment ce ea avea puteri magice probabil neintelese de Incuiatii din jurul ei. Pe parcursul aceste povesti ne-am dat seama ca si un sange-mal poate sa fie extrem de destept,fidel,prietenos etc. ca orice sange pur.
M-am legat de acest exemplu fiindca mi se pare unul destul de complet,din cate am mai spus pana acum. De asemenea , prietenia lui Harry [care are sange semi-pur] cu aceasta fata ne-a mai dovedit inca o data ca diferentele dintre acest statut de sange este pe nedrept. Desi,el sange semi-pur si ea sange mal, s-au inteles mereu ca fratii. Iar acum , desi trebuia sa imi spun parerea despre fiecare nivel in parte prefer sa ma exprim mult mai simplu: consider ca nu ar trebui sa existe asemenea discriminari in functie de statut. Desi,probabil ca acum ma voi contrazice putin singura,ar fi ceva care totusi ar complica situatia. Un exemplu potrivit ar fi faptul ca unii Incuiati [practic,cei cu sange mal] care practica vrajitoria pot sa distruga toata increderea acordata doar prin pur si simplul fapt de a ii vorbi unui alt Incuiat fara puteri despre vraji. Este un mare risc despre care este constient orice sange-pur. De aceea, unii sunt agresivi si nu pot sa aiba incredere in sange-mali. Aici intervin prejudecatile,care probabil in unele situatii isi au locul. Parerea mea personala este ca fiecare ar trebui sa isi dea sansa celuilalt,fiecare ar trebui sa se cunoasca cat mai bine,incercand sa excluda tipul de sange din conversatiile lor si orice altceva. Bineinteles,sunt afectati si Incuiatii. Acestia din urma,care afla despre existenta magiei sunt intr-un real soc si de asemenea , un adevarat pericol pentru Vrajitori. Cu cat mai putini Incuiati stiu despre asa ceva cu atat este mai bine. Evolutia magiei intr-adevar poate sa afecteze statutul sangelui. Sunt sigura ca pe parcursul unei evolutii de acest tip vor exista tot mai putini sange-mali care vor avea oportunitatea de a fi Vrajitori si vor exista din ce in ce mai multi cei de tip sange- pur care cu siguranta ar interzice ca cei Incuiati cu puteri magice sa studieze intr-o scoala de Vrajitorie,alaturi de cei cu adevarat vrajitori. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Dezbatere elevi (V) | Isabella River | 4 | 2,220 |
27 Oct 2012, 21:17 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere Adulti (V) | Isabella River | 0 | 1,364 |
26 Oct 2012, 19:36 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere elevi (IV) - Partea B | Isabella River | 19 | 4,048 |