Dezbatere adulti (II)
|
02 Apr 2011, 20:47
|||
|
|||
Kennya, in legatura cu ultimul fragment: Ma bucur ca mi-ai clarificat situatia. Se pare ca in acest aspect gandeam cu totul diferit,dar acum dupa cum ai spus tu totul,parca suna altfel. Dar,totusi in legatura cu ce am spus: Daca ar fi mai multi cu sange-pur cu siguranta ar interzice sange-malilor sa studieze in Hogwarts. Aici imi mentin parerea. Acum,as vrea sa comentez putin in legatura cu restul fragmentelor pe care le-ai descris. Ca de exemplu, ceea ce ai spus tu despre familia Weasley. Ma bucur enorm ca ai adus vorba despre ei si recunosc ca nici prin gand nu mi-ar fi trecut sa dau acest exemplu. Da,ai dreptate - am vazut doar partea rea din aceasta poveste. Familia Weasley a dat dovada de devotament fata de prieteni. Mereu au considerat asta mai presus de tipul de sange,iar o dovada clara este faptul ca s-a indragostit de Hermione, o fata de tip sange-mal.
Si acum ca am ajuns si la asta,am observat ca ai spus ca sange-malii dovedesc prin inteligenta ca pot fi si ei Vrajitori adevarat. Kennya,aici zic eu,ai perfecta dreptate. Din nou, Granger este un bun exemplu aici,fiindca pe parcursul seriei "Harry Potter" personajul ei 'Incuiat' a avansat mult atat pe plan intelectual,cat si in relatiile sale de prietenie cu cei de sange pur , sange semi-pur etc. Si ceea ce ai mai spus in legatura cu copii mi se pare un exemplu complex,potrivit in subiectul din aceasta dezbatere. Intr-adevar,unii se simt foarte complexati cand cineva le vorbeste despre statutul de sange si astfel unora chiar le distruge ambitia si dorinta de a reusi in viata. Un exemplu ar fi un elev sange-mal persecutat de unul cu sange - pur. Aceasta situatie cu siguranta l-ar face sa renunte la aspiratiile lui,sau sunt unii care dimpotriva: chiar ii impulsioneaza,ii ambitioneaza mai bine spus sa reuseasca in viata,in acest caz sa devina niste Vrajitori la fel ca oricare altii. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Dezbatere elevi (V) | Isabella River | 4 | 2,220 |
27 Oct 2012, 21:17 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere Adulti (V) | Isabella River | 0 | 1,364 |
26 Oct 2012, 19:36 Last Post: Isabella River |
|
Dezbatere elevi (IV) - Partea B | Isabella River | 19 | 4,049 |