Descoperiri fabuloase
|
20 Mar 2009, 23:03
|||
|
|||
Mergand pe jumatate adormita printre rafturile inalte ale Bibliotecii Interzise cu o lampa care lumina slab si fatomatic in mana, Rose facea pasi mici, dar siguri tot mai adanc in cea mai periculoasa parte a bibliotecii.
De undeva, de dupa cateva rafturi se vazu o strafulgerare de lumina de lanterna. Brusc, orice urma de somn ii dusparu din corp, fiind inlocuita de adrenalina specifica unei nopti intr-un loc in care nu trebuia sa fii. Nu era deloc confortabil sa fi prins de vre-un profesor sau de ingrijitor pe aici, cel mai usor te puteai alege cu o detentie de o saptamana. Incerca, zapacit si total ilogic, sa se apropie de lumina. Ajunsese chiar in dreptul culoarului de unde bagheta izvora lumina. Spera din tot sufletul ca licareala candelei ei sa nu se faca vazuta. Se sprijini cu spatele de raftul de lemn, de dupa care era persoana pe care vroia, mai mult sau mai putin, sa o descopere. Isi trase rasuflarea, isi potrivi mai bine gluga pe cap, indepartand gratios cu mana-i alba un fir de par ce-i cadea pe ochi. Inspira si expira de cateva ori, incet, dupa care isi intinse capul dupa raft pentru a cerceta coridorul. Atunci, in fata ei sari Lizbeth. Scoasera amandoua un "Ah!" speriate si ragusite. Inimile le bateau de le spargeau piepturile. Incercand sa-si restabileasca pulsul, Rose sopti: -Buna! Ce faci pe aici? Ar trebui sa stingi bagheta aia, e mult prea vizibila... Am eu candela care este mai mult decat suficienta si nici nu ne va duce in detentie. Apropo, eu sunt Rosalie. Hm, Rose..., zise ea si intinse mana prieteneste. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|