Lectia I - Descifrarea viselor
|
21 Aug 2009, 22:38
|||
|
|||
Maya se plimba,vadit nelinistita,de-a lungul si latul clasei in care urma sa predea.
Era o incapere,ce-i drept,nu prea spatioasa si foarte intunecata,dar in schimb destul de frumos decorata. Razele soarelui patrundeau in camera prin singura sa fereastra,nu prea mare,acoperita de perdele visinii,transparente. O multime de lumanari,asemeni celor din Marea sala,pluteau aproape de tavan,luminand slab obiectele din camera. Rafturile din lemn de trandafir gemeau sub greutatea manualelor vechi,a pachetelor de carti de Tarot si a globurilor de cristal. In jurul unor mese din fier,cu picioare subtiri,erau asezate direct pe covor cateva perne mari,de matase,brodate cu fir auriu. Pentru a impresiona elevii,pe fiecare masura erau asezate cateva cesti de ceai si prajituri din ciocolata. Vrajitoarea se straduise sa aranjeze totul cat mai bine pentru prima sa lectie de la Hogwards. Acceptase postul de profesoara fara sa ezite,dar acum ca momentul primei intalniri cu elevii se apropia,simtea cum o cuprind emotiile. Usita din podea se ridica cu un scartait scurt,si prima venita,o fata inalta cu parul carlionat,isi facu aparitia. O saluta politicos pe profesoara si se aseza la una dintre masute,privind cu interes lumanarile din tavan. Maya isi sprijini mainile tremurande de catedra,tot repetand in gand lectia,parca temandu-se sa nu-si uite replicile,deodata. Cand toti elevii se adunara in clasa,batu din palme pentru a opri susotelile si li se adresa copiilor pe un ton cat se poate de hotarat. "Dragii mei elevi,bine ati venit la prima voastra lectie de Previziuni despre viitor! Se poate ca multora dintre voi sa le fie greu sa aprecieze aceasta arta,ce se deosebeste de celelalte materii prin instabilitatea sa. Din acest motiv,eu sunt aici pentru a incerca sa va fac cunostiinta cu aceasta latura neclara a magiei. Tin sa va precizez,inca de pe acum,ca daca nu aveti o anumita deschidere nativa spre acest obiect,eforturile mele nu vor schimba cu mult starea lucrurilor. Totusi,va rog sa nu va descurajati,caci eu voi fi dispusa sa va ajut la fiecare pas. Precum stiti,o previziune este anticiparea unor eventimente,in stare constienta sau nu,cu mult timp inainte ca acestea sa se fii petrecut. Pentru inceput,am ales sa va predau un subiect simplu,un mod de a prevesti viitorul foarte la indemana,anume visele. Un vis este o experienta subconstienta,ce consta intr-o succesiune de imagini,sunete,idei,emotii si senzatii,care apare,de obicei,in timpul somnului. Ceea ce multi vrajitori ignora este ca orice imprejurare,persoana,obiect sau culoare ce apare intr-un vis,reprezinta un indiciu despre ceea ce urmeaza sa se intample in viata reala. Ca incalzire,va provoc sa imi povestiti fiecare cate un vis,iar eu il voi interpreta amanuntit,pentru ca apoi sa incercati chiar voi,sub indicatiile mele!" |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|