Lectia I - Descifrarea viselor
|
22 Aug 2009, 13:55
|||
|
|||
Ginny sosise prima [ ooc : zi si tu traje ca eu eram aia cu parul carliontat=) dar cum de te'ai uitat doar la parul ei? ] , contrar obiceiurilor ei. Ma rog, sa fie ea sanatoasa.
Sala se umplea incet incet, iar Ginny ajunse sa stea langa un tip cam tamp , care se scobea in nas, doua fete care chicoteau ca tutele si un baiat cu tricou roz cu textul " Gigolo ". Isi dadu ochii peste cap si isi deschise cartea de Previziuni despre viitor. << Dragii mei elevi,bine ati venit la prima voastra lectie de Previziuni despre viitor! >> Isi ridica ochii tocmai cand profesoara incepu sa predea. In clasa se auzi un murmur de multumire, iar Ginny i se alatura o fractiune de secunda prea tarziu, astfel incat cele doua fete de langa ea se intoarsera catre astropufa, vadit iritate. Ginny se stramba la ele, dupa care redeveni atenta. Profesoara le cerea sa interpreteze un vis. Doua tipe pe care le cunostea, din aceeasi casa cu ea, Yara si Ella, pareau cele mai curajoase momentan; le saluta cu o miscare a mainii, iar ele ii zambira. Le asculta atenta visele, in timp ce se gandea aiurea la ce visase ea. Nu isi amintea nimic concret, si decat sa inventeze sau sa aiureze, mai bine tacea. Se simti brusc invaluita de o adiere calduta, care ii flutura vantul. Extaziata, se gandi ca primea cine stie ce har, si brusc simti cum i se contura un vis in minte. Apoi se gandi ca era destul de ciudat ca vanticelul ala persista. O fi fost aerul de la un pheon sau pe bune era inzestrata cu inclinatia catre divinatie? Se trezi pe ganduri, intrebandu'se de ce ii venea in minte visul de acum trei saptamani, pe care ar fi trebuit sa il uite. Adierea persista. Realiza la scurt timp ca tipul care se scobea in nas avea gaze la stomac. Netulburata, ridica mana si isi povesti visul. " Acum cateva saptamani, am avut un vis pe care... " ezita usor. " mi'l amintesc cateodata, " spuse pana la urma. " Este vorba de o temere ca se vor termina rezervele de iaurt. Mai exact, stateam pe marginea unei fantani adanci, iar in jur era ... nu era. Adica nu vedeam absolut nimic - nu imi amintesc ce culoare predomina, dar stiu ca nu era una pe care sa o recunosc. Cum fantana era de iaurt - eram convinsa de asta, nu stiu de ce - m'am pus sa scot ceva din ea. Cred ca mi'era foame. Ba nu, doream sa verific calitatea iaurtului marca Hahalin, " isi aminti zambind. " Si am stat si am stat, iar galeata parca nu inainta deloc, nu ajungea la fund. Am inceput sa ma tem ca se terminase, dar deodata am auzit un usor zgomot infundat, si am simtit ca galeata nu mai poate inainta. Ma intrebam daca era plina sau nu; parea ceva mai grea decat la coborare. Spre marea mea mirare, galeata a urcat dupa cateva miscari de'ale mele, de cel putin cateva sute de ori mai repede decat la coborare. Am vazut... ca... " " Ca? " intreba profesoara, tulburata. " Iaurtul nu era bine facut, " sopti Ginny. " Era verde si ... scarbos. " |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|