Lectia I - Descifrarea viselor
22 Aug 2009, 16:32
Kennya nu era intr-o dispozitie buna astazi. Oboaseala isi facea prezenta la fiecare pas facut catre sala unde aveau loc orele despre Previziuni despre Viitor. Auzise ca un profesor nou a preluat catedra, insa nu stia cine. O data ajunsa fata in fata cu faptul ca Maya ocupase postul, isi ridica moralul ca nu avea interzis la ora. Nu se obosi sa ciocane la usa si apasa pe clanta in timp ce saluta proasta..aaa..adica profesoara ce isi examina elevii. Ocupa singurul spatiu liber si ii facu cu ochiul Hahalinei de la departare. Isi scoase cele necesare pentru ora, pe banca tocmai cand cea de la catedra incepu sa vorbeasca. Viperina astepta in liniste trecerea orei si asculta cu un semn mic de interes ce ziceau ceilalti elevi. Intr-un moment de gandire, isi aminti speriata de visul ce l-a avut acum cateva zile. Ridica mana si obtinu permisiunea sa vorbeasca.

“Imi amintesc ca intr-o noapte am avut un vis groaznic. Ma trezisem de dimineata cu gandul la un mic de jun ce continea carne de spiridus la gratar. Imi amintesc ca eram foarte fericita la gandul asta. Ma dusesem chiar si in pivnita unde pastram cele mai bune vinuri din sange de incuiat. Insa o data ajusa in fata frigiderului……”
Viperina scapa un suspin si toti isi scoasera batistele.
“In momentul in care l-am deschis… Toata carnea de spiridus care era pusa la rece sa se pastreze mai bine era inlocuita doar cu salata. Si imi amintesc toate acele eforturi de a jertfi spiridusii care ocupau prea mult in carcera pentru a face loc altora. Si cum spuneam, era numai salata. Ce poti face cu atata verdeata? Se stie ca o sursa excelenta de proteine de calitate superioara o are doar carnea de spiridusi de casa. Sa nu zic si ca prin acest mod iti creste valoarea calorica si iti tine mai bine de foame. De prezentarea in farfurie alaturi de condimentele perfecte nici nu e vorba. Si cum spuneam, asa in fibrilatie cum eram, am dat fuga la adapostul lu Heri si Ionuta ca sa ii gatesc pe loc. Chiar daca slabisera in ultimul timp. Dar socul a fost si mai mare cand nu i-am gasit nici pe ei. Singurul lucru in disperarea mea care il mai puteam face era sa prind un spiridus nou din pivnita si sa-l fac ciorba. Insa imi era frica numai de gandul ca nici acolo nu mai era nimeni.”

Trasese aer in piept si dadu un ocol cu ochii in clasa. Apoi continua:
“Pana la urma mi-am luat ficatul in dinti si am mers intra-colo. Am deschis usa incet gandindu-ma la ce era mai rau. Insa o data ce am facut primul pas in incapere in fata ochilor s-au intins cele mai mari nestemate vazute vreodata. Erau cinci mese lungi pline cu cele mai bune delicatese din carne de spiridus de casa. Mirosul era unul magnific. Am zis ca am ajuns in raiul carnii de spiridus. Ca sa fiu sigura ca numai eu ma bucur de acele bunatati, am inchis usa cu lacatul cel mai mare si am inceput festinul. Primul pe care l-am mancat intr-o tocanita cu sos de tomate si snitel de carne de spiridus a fost Heri. Gustul era inconfundabil. Si asa cosmarul meu a devenit momentul cand m-am trezit si nu cand am visat.”
Kennya termina si avea o privire multumita pe fata. Profesoara se uita asa la ea si ii facu semn sa se aseze pentru a-i interpreta visul.

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 21 Aug 2009, 22:38
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 22 Aug 2009, 14:49
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Kennya Allen - 22 Aug 2009, 16:32
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 30 Aug 2009, 12:58
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 15 Nov 2009, 17:34
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 17 Nov 2009, 23:03