Lectia I - Descifrarea viselor
17 Nov 2009, 23:03
Tacerea din sala de curs devenea din ce in ce mai apasatoare,pe masura ce nici un elev nu se incumeta sa raspunda la lectie.
In mod normal,aceasta liniste subita i-ar fii adus o bucurie enorma,caci dintotdeauna a existat o regula de la sine inteleasa ca elevii sa fie galagiosi.
De data aceasta,insa,astepta o interpretare.
In cele din urma,mana unei cercetase se ridica,putin cam nesigura,dar Maya o incuraja sa vorbeasca,rabdatoare.
Deodata,un gand strafulgerator ii trecu prin minte:uitase complet de manuale!

"Va rog sa ma scuzati,dar am uitat cu desavarsire sa va spun ca va puteti ajuta de cate un dictionar de vise.Se afla pe rafturile din fundul salii,chiar acolo.
Oricum,foarte bun raspuns,domnisoara Swan.Te-as ruga sa gasesti si un final interpretarii,ajutandu-te de carte.
Ca un sfat,ti-as recomanda o abordare putin mai analitica.Ai putea sa te legi de detaliile mai mici,cum ar fii,de exemplu,rochia si parul batranei.
Dupa ce iti termini sarcina,te voi nota,dar te asigur de pe acum ca vei primi un punctaj mare."

Jena pe care o simtea Maya era de nedescris.Se straduise atat de mult sa iasa totul bine,dar uitase cu desavarsire de lucrurile esentiale.
Spera doar sa nu fii parut cu totul si cu totul incompetenta.

O a doua mana tasti in aer,de data aceasta a lui Reagan.Un al doilea raspuns,intr-un timp atat de scurt,ii ridica cel putin un semn de intrebare.
In curand,semnul de intrebare avea sa cada,Reagan nu avea intentia de a raspunde la lectie.

"Domnisoara Stiker,banuiesc ca nu m-ati ascultat cu ineajunsa atentie,caci v-am precizat,mai devreme,semnificatia florii si a fierastraului.
Ratacesti,cu o nesiguranta de asteptat intr-o astfel de situatie,pana cand gasesti floarea,aceasta semnificand speranta,multumire,sensibilitate,poate chiar portita ta de salvare.Incercarea ta de a o taia,insa,poate indica nesabuinta cu care tratezi acest ajutor care iti este oferit....imi amintesc bine ca asta am spus."

Maya ofta si se aseza pe scaunul de la catedra,in timp ce elevii rasfoiau dictionarele de vise.
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 21 Aug 2009, 22:38
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 22 Aug 2009, 14:49
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 30 Aug 2009, 12:58
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 15 Nov 2009, 17:34
Re: Lectia I - Descifrarea viselor - by Guest - 17 Nov 2009, 23:03