Lectia I - Descifrarea viselor
|
18 Nov 2009, 00:02
|||
|
|||
Ave isi goli mintea . Daca nu avusese curajul necesar pentru a-si povestii unul dintre visele ce cu adevarat o macinau , macar ar fi putut sa raspunde acelei noi provocari . Se uita in jur nesigura …Colegii sai ar fi putut fi deja gata .
Ridica mana tremurand , speriata de privirile celor din jur si astepta sa i se dea voie sa vorbeasca . Isi fixa privirea catre unul dintre tablourile ce se aflau pe peretele din spatele proferoarei . Nu putea sa o priveasca in ochi … ‘ Si daca n-am sa scot nici un cuvant ? Intr-o astfel de circumstanta n-am de unde sa stiu cum o sa reactionez ? Pe toti zeii , n-o sa ii las pe ceilalti sa mi-o ia inainte … in nici un fel posibil !! ‘ “ Desi am fost tentata sa folosesc dictionarul … erm … Cum formulasem un raspuns inainte ca dumneavoastra sa ne amintiti de dictionar , cred ca mai bine v-as spune interpretarea mea , pe care am gandit-o din inima . Primul lucru pe care l-ati mentionat , daca nu ma insel , a fost localizarea dumneavostra si anume Evul Mediu . O perioada controversata , in continua transformare … intr-un cuvant … “trecutul “ . Vremea … ploioasa si pe deasupra mai era batrana ce parea a va urmari . Ma duce cu gandul la o intamplare trista , ce probabil a avut loc in trecut si , din cauza celorlalte detalii date , pare a fi ceva trecator … peste care veti trece curand . Pare un vis … ce are legatura cu o amintire … dureroasa sau mai putin dureroasa . Poate ca ma insel si are legatura chiar si cu o circumstanta banala … Desi … eh … poate fi si o mustrare de constiinta . " Aveline termina ce avu de spus si se aseza pe scaun , plecandu-si ochii , asteptand o parere din partea profesoarei . |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|