Lectia I - Descifrarea viselor
|
29 Dec 2009, 13:35
|||
|
|||
Janelle ridica mana. Astept. Era o asteptare apasatoare, pana cand profesoara spuse cu o voce joasa si stranie:
-Spune, ce doresti? Fata isi drese vocea, apoi raspunse cu o voce tremuranda, fara vlaga: -Eram in salonul de spital al stra-strabunicului meu, murit acum 5 ani, impreuna cu o asistenta. Inca traia. Descoperim o modalitate de a-l tine mai mult in viata, iar pana la urma tot moare... insa descoperi ca cineva l-a obligat sa ia mai multe pastile decat trebuia. Apoi la scoala Incuiata la care am fost, vorbeam cu colegii. Incepe ora. Doamna ne da un exercitiu desfasurat. Il rezolv prima. Apoi ne intreaba cate randuri ne-au trebui t la rezolvare. Zic opt. Doamna zice ca sunt cinci. Apoi ii dovedesc ca sunt 5 la mijloc, doua mai jos si una mai sus, in total opt. Apoi in fata scolii discutam despre posibilitatea in procente de a trece in a cincea daca avem un anumit procent de note in cls. I, a II-a etc. Janella se aseza jos usor tremurand. Nu era sigura ca era subiectul despre care inca se vorbea. -Nu vorbeam despre altceva? -Imi pare rau. -Explica-ti visul. raspunse profesoara cu o voce calma, chiar blanda. Janella isi lua pana usoara in mana si o inmuie usor in cerneala de culoare safir-smaraldie. Era un turqoise asa frumos... se apuca sa scrie. [font=Edwardian Script ITC] Visul
Visul propriu zis:Eram in salonul de spital al stra-strabunicului meu, murit acum 5 ani, impreuna cu o asistenta. Inca traia. Descoperim o modalitate de a-l tine mai mult in viata, iar pana la urma tot moare... insa descoperi ca cineva l-a obligat sa ia mai multe pastile decat trebuia. Apoi la scoala Incuiata la care am fost, vorbeam cu colegii. Incepe ora. Doamna ne da un exercitiu desfasurat. Il rezolv prima. Apoi ne intreaba cate randuri ne-au trebui t la rezolvare. Zic opt. Doamna zice ca sunt cinci. Apoi ii dovedesc ca sunt 5 la mijloc, doua mai jos si una mai sus, in total opt. Apoi in fata scolii discutam despre posibilitatea in procente de a trece in a cincea daca avem un anumit procent de note in cls. I, a II-a etc. Semnificatia detaliata a visului pe care o consider: Faptul ca batranul era inca in viata semnifica un nou inceput. Asistenta este un ajutor la acel nou inceput. Modalitatea descoperita este modul te a te face placut din nou, ca inainte de noul inceput. Faptul ca altcineva il omoara indirect inseamna ca cineva rapeste sansa ta sa ai un nou inceput frumos, astfel incat te vei simti prost. Faptul ca imaginea se schimba brusc semnifica faptul ca esti tulburat, iar faptul ca esti la scoala inseamna ca esti ingrijorat din cauza munci. Faptul ca e Incuiata inseamna ca ai pe cineva drag pe acolo si ti-e dor de el. Faptul ca e un exercitiu desfasurat la matematica inseamna ca te pasioneaza matematica, dar si ca esti o persoana degajata, care are nevoie de mult spatiu in jur ca sa fie calm si sa isi gaseasca lucrurile, dar nu-l are. Faptul ca o contrazici pe invatatoare semnifica sa iti sustii punctul de vedere si ai nevoie de acest lucru, ceea se dovedeste prin faptul ca ai dreptate, care mai devedeste si ca esti mai ateent si ca atentia ta e selectiva. Faptul ca discuti cu colegii inseamna ca iti doresti sa fii inconjurat de oameni de varsta ta. Deoarece discuti despre note, treci printr-o peroada cu multe teste si evaluari pe care le vei trece, lucru indicat de faptul ca discutati in procente.[/font] Janelle lua in mana pergamentul si reciti de cateva ori ceea ce scrisese. Il infasura si il prinse cu o panglica turqoise. Se ridica din banca cu el in mana. Se indrepta cu pasi usori, suavi, spre catedra. In drum spre catedra se gandeea la ceea ce scrisese. Era bine? Nu era? Il puse pe catedra si zise: -Uitati doamna profesoara. Se intoarse in banca. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|