Un Craciun plin de amintiri
09 Apr 2010, 15:15
Bell inca se gandea la bunicul sau, dar fu intrerupta de fratiorul sau, care ii sari in brate.
"Bellyshor, uite ce ti'am luaat!" tipa el, fericit.
"-Ia sa vedem, ce mi'a luat fratele meu preferat" raspunse fata, incercand sa se prefaca incantata.
"-Doar un frate ai, Bell" ii zise Rose, razand.
"-Scuteste'ma surioara" spuse si Bell, incepand sa rada.
Nate ii puse pe genunchi o cutie mare, frumos invelita in hartie albastra.
"-L'am ales impreuna cu tati" spuse copilul, zambind cu toti dintisorii.
"-Nathan, asta trebuia sa fie micul nostru secret" zise si tata, mustrandu'l cu blandete.
"-Multumesc, tata" sopti Bell, si rupse incetisor hartia. Inauntru gasi un tablou, dar stai..nu era tablou. Era o fotografie cu ea si bunicul, in ultimul sau an de viata, frumos inramata in cristal, mirosind puternic a orhidei. Lacrimile se adunara in ochii ei negri, si incepura sa curga pe obrajii palizi.
"-Nate, e minunat" ii sopti ea, iar baiatul o stranse in brate.
"-Nu plange, Bellyshor, nu vreau sa fi trista" murmura el, in parul fetei.
"-Nu plang pentru ca sunt trista, plang de fericire. E un cadou minunat" spuse Bell, zambind.
"-Acum, deschide'l si pe al meu si a lui Rose" spuse mama, si ii inmana o cutie mai grea de aceasta data. O deschise si vazu in interior o multime de dulciuri, carti, haine noi si un medalion misterios.
"-Acesta a fost al meu" spuse mama. "Dar ce il face special a fost persoana de la care l'am primit. Bunicul mi l'a daruit cand aveam 15 ani" spuse femeia, zambind cu nostalgie.
"-Deschide'l!" spuse si Rose. Cu maini tremurande, fata deschise medalionul micut, si inauntrul sau gasi un citat:
Uita trecutul, traieste prezentul si fi pregatita mereu sa infrunti viitorul.
Era scrisul lui..o stia..literele usor inclinate, scrise cu argintiu, i se intiparira in minte.
"-Nu as fi putut sa primesc niste cadouri mai frumoase" murmura Bell, si isi imbratisa intreaga familie. Acela era primul Craciun in care era cu adevarat fericita, dupa moartea bunicului...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Un Craciun plin de amintiri - by Bell Evans - 01 Apr 2010, 14:35
Re: Un Craciun plin de amintiri - by Bell Evans - 09 Apr 2010, 15:15