Cand ploaia inceteaza #3
|
01 Jun 2010, 09:21
|||
|
|||
"-Prajituri... impietrite?" a repetat intrebarea Samantha. Dupa tonul vocii, se pare ca mai avusese de a face cu astfel de... "delicatese".
"-Desigur! Hagrid, ingrijitorul, le face super bune!" a adaugat rapid Anaella, fara sa observe cum fetele se uitau stupefiate la ea. "-Anny" a inceput Bell "desigur ca astea nu sunt urmarile unei Vraji de Memorie nu-i asa? Sau ai jucat Vajhat de curand si te-ai ciocnit in plin aer cu un balon ghiulea?" si pe un ton cat mai bland, incercand sa evite eventualele ofense, a continuat, chicotind "Ultima oara era sa-mi sparg o masea ![]() "-Iar eu ultima oara chiar am facut-o" a spus Samantha chicotind la randul ei "Am luat odata o muscatura zdravana din "Prajiturile Impietrite" ale unor prieteni de-ai parintilor, tot vrajitori bineinteles... Urmatoarea zi eram la dentist. Nu a fost o experienta placuta" si a inghitit in sec amintindu-si. "De atunci nu am mai pus gura pe asa ceva" BANG! Usa salii de banchet a fost deschisa cu putere, izbindu-se de peretii laterali. Toti elevii au intors capul in mod reflex, teama si nesiguranta instalate scazand, pe masura ce figura intunecata, cu par negru si slinos si nasul incovoiat se indrepta cu pasi repezi pe coridoarele dintre mese, catre cea a profesorilor. Avea o figura inimaginabila. Pesemne ca lucrurile nu mergeau prea bine prin imprejurimi... "-Sigur l-a intrebat cineva cum se face o potiune a dragostei" s-a auzit printre mese si cativa au inceput sa rada. "-Nuuu, sigur s-a uitat pentru prima oara in oglinda si si-a vazut nasul supra-dimensionat" Masa Viperinilor tacea malc. Cu o smucitura a pelerinei sale lungi, s-a asezat la masa si si-a rotit acea privire, printre mese, de "primul care indrazneste sa comenteze va fi fortat sa manance otrava" atat de caracteristica . Cativa au lasat capul in jos. Samantha insa avea ochii albastrii-fumuriu larg deschisi, si, probabil, fara sa-si dea seama, a inceput sa se holbeze intrebatoare la profesorul ce a lasat o impresie atata de puternica asupra tuturor. Nu stia cu cine are de a face, desi auzise de el in discutia fetelor. Plesneala i-a prins privirea. In acel moment, s-a simtita parca strapunsa de bucati de gheata. Ceva inghetat, rece, i-a deschis cutia craniana si parca vroia sa patrunda inauntrul mintii. Era atat de ciudat, atat de neconfortabil. Simtea cum ceva o gadila, dar nu putea sa-si miste mana, caci fiinta i se concentra asupra altui lucru. In acel moment, a stiut doar ca si-a smucit tare capul, pletele negru-roscat, usor ondulate, biciunindu-i fata. A scos un tipat scurt, imperceptibil pentru cineva neatent, dar fetele, de fata fiind si uimite de comportamentul ciudat al Samanthei, l-au auzit. Atunci Bell, s-a rotit pe scaun si a apucat-o de mana pe Samantha, tragand-o in jos, asa incat sa rupa contactul vizual dintre fata si profesor. I-a dat o palma peste fata, cat de usor era posibil sa fie nevoie in acest caz. Sam s-a ridicat si si-a sprijinit capul in maini. Ii pulsa si o durea. Parca ar fi cazut de la inaltime. Plesneala a facut aceleasi gesturi de "durere", dar si-a revenit mult mai rapid. Probabil ca Samantha si-a dat seama ce se intampla, caci a intors capul, aruncand o privire fugara pe feþele comesenelor. Fetele priveau ingrozite, iar intre toate, Bell arata cea mai revoltata. Vroia sa stie ce se intampla, dar cuintele nu ii ieseau din gatlej. S-a concentrat asupra farfuriei, incercand sa alunge durerea ciudata. In nici un caz nu mai avea pofta de mancare. Cativa Ochi-de-soim se uitau ingrijorati; Helena si Anaella la fel. Vorbele si susotelile au inceput din nou, pe masura ce aerul tensionat a inceput sa scada si elevii sa se sature. Incidentul a trecut aproape neobservat, insa 3 fete pareau sa ramana ingrijorate. Samantah s-a intors, incercand sa-si ceara scuze "-Sincer, nu stiu ce a fost cu mine... " Dar bell a intrerupt-o, suierand aproape revoltata. "-Nici nu ai de unde sa stii! Vorbim in drum spre camere" iar discutia urmatoare a avut un subiect normal. Nimeni nu a mai mentionat nimic de incident. OOC: Binee, deci, urmatorul care posteaza, poate mentiona espre incident dar sa nu intre in detalii. Tot cel care va posta sa-si mai descrie umpic propriile idei sau "sentimente" despre cele intamplate, sau sa descrie banchetul care "e pe terminate astfel ca elevii devin nerabdatori sa se indrepte spre camere". Nu stiu daca cineva si-a dat seama ce s-a intamplat de fapt, dar voi clarifica eu lucrurile dupa ce mai posteaza cineva P.S. De ce am vazut pe mai multi spunand "Perfecti"? Eu citesc cartile in eng si traducerea e "Prefect". faza cu "Perfect" era una din glumele fratilor Weasley ca sa-l cicaleasca pe Percy ![]() ![]() "And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!" "Wit beyond meansure is man's greatest treasure!" ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|