Retetar de preparate culinare din carne de spiridus (Completare)
|
23 Aug 2009, 03:22
Post: #1 |
|||
|
|||
Chiftele din carne de spiridus Ingrediente: 1/4 kg carne dintr-un spiridus tinut cu capul in jos 3 zile, 50 g franzelã, 50 g ceapã, 3-4 cãþei de usturoi, un ou, piper, pãtrunjel sau mãrar, untdelemn, sare finã. Mod de preparare: Carnea de spiridus ce a stat cu capul in jos trei zile se trece de 2 ori prin maºina de tocat, împreunã cu franzela muiatã o clipã în apã rece ºi bine stoarsã ºi cu ceapa tãiatã mãrunt ºi cãlitã un minut cu 2 linguri de untdelemn. La tocãturã, se adaugã oul crud, un vîrf de cuþit cu piper, 1/2 linguriþã de sare finã, usturoiul tãiat mãrunt ºi pãtrunjelul sau mãrarul tãiat mãrunt; se amestecã bine. Pe o foaie de nailon, se pun 1-2 linguri de fãina sau pesmet, se ia cîte o linguriþã cu vîrf din compoziþie, se trece prin fãina sau pesmet ºi se formeazã chiftele rotunde ºi turtite. Se înfierbintã tigaia fãrã grãsime 3-4 minute la foc mijlociu, se pune apoi untdelemn 1/2 cm ºi imediat se aºeazã chiftelele unele lîngã altele, cîte încap, neînghesuite; se rumenesc circa 10 minute pe o parte, apoi se întorc pe partea cealaltã. Se servesc calde cu orice garniturã de legume, cu salatã de cartofi cu ceapã, cu fasole bãtutã, varzã cãlitã, mîncãruri de legume, piure de spanac sau de urzici, cu sos de mãcriº, iar reci cu ardei, roºii, ridichi si sa nu uitam de Sangele de Incuiat! ![]() "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
09 Aug 2011, 16:41
Post: #2 |
|||
|
|||
Daca nu au ceapa sau usturoi e ok pentru mine
![]() # If we cease to belive in love, why would we want to live? I've lost my sense in life. #
![]() * She's such a gorgeous nightmare. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|