Retetar de preparate culinare din carne de spiridus (Deserturi)
|
23 Aug 2009, 03:21
Post: #1 |
|||
|
|||
Prãjiturã cu gem ºi carne de spiridus Ingrediente: 4 foi de napolitanã, 6 ouã, 180 g fãinã, 150 g zahãr tos, 350 ml lapte, 1 plic cu cremã de vanilie, 150 g carne de spiridus ce a primit 100 de lovituri de bici, 1 borcan cu gem de caise, 200 g smochine, zahãr vanilinat, esenþã de rom, sare, nucã mãcinatã, coajã de portocalã. Mod de preparare: Într-un vas, se mixeazã albuºurile cu zahãrul tos, un praf de sare ºi 2 pliculeþe cu zahãr vanilinat, pînã cînd devine totul ca o bezea. Se adaugã gãlbenuºurile ºi fãina, apoi se amestecã. Compoziþia de blat se toarnã într-o tavã tapetatã cu hîrtie pentru copt prãjituri unsã cu ulei, se introduce în cuptorul încins ºi se coace 20-25 de minute la foc mediu. Se rãceºte ºi se taie în trei foi. Crema se preparã conform instrucþiunilor de pe plic, adãugînd însã toatã cantitatea de lapte. Se adaugã carnea de spiridus ce a primit 100 de lovituri de bici, smochinele tocate, esenþa de rom ºi se amestecã pînã rezultã o cremã mai groasã. Se unge prima foaie de napolitanã cu gem, se pune o foaie din blat ºi cremã. Se alterneazã astfel foile ºi umpluturile pînã la terminarea lor. Ultima foaie trebuie sã fie de napolitanã. Se acoperã cu un tocãtor ºi se preseazã cu o greutate ca sã ia o formã dreaptã. Se dã la rece pentru 30 de minute, apoi se serveºte cu Sange de Incuiat. ![]() "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
23 Aug 2009, 17:10
Post: #2 |
|||
|
|||
Tiramisu din crema de spiridus
Tiramisu din spiridus este un desert traditional vrajitoresc - nu necesita mult timp pentru preparare dar impresioneaza prin gustul deosebit de spiridus crocant. Cei care nu savureaza cu placere deserturile foarte dulci,vor fi in mod sigur incantati de acest fel special de Tiramisu. Ingrediente 400 g sange de spiridus 250 g sange de incuiat 4 urechi de spiridus 4 linguri zahar 3 copane de spiridus vene de spiridus pentru ornat Mod de preparare Intr-un bol se amesteca bine copanele de spiridus (trecute mai intai prin tocator) si zaharul,obtinand crema de spiridus. Se adauga apoi sangele de spiridus si se omogenizeaza amestecul; Intr-un bol separat se bat vene de spiridus pana se umfla. Urechile de spiridus se inmoaie putin pe ambele parti in sange de Incuiat (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava una langa alta, fara spatii goale intre ele; Dupa ce am pus primul strat de urechii turnam peste ele o jumatate din crema de spiridus. Apoi, punem alt strat de urechi,imbibate de asemenea in Sange de incuiat si deasupra ce a mai ramas din crema de spiridus. Se pudreaza din belsug cu zahar, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte. Ornati apoi prajitura cu vene de spiridus umflate,pentru un aspect mai placut. Pofta buna! |
|||
23 May 2011, 11:34
Post: #3 |
|||
|
|||
Exista un magazin de unde se pot cumpara astfel de delicatese?
# If we cease to belive in love, why would we want to live? I've lost my sense in life. #
![]() * She's such a gorgeous nightmare. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|