Singura in biblioteca
|
12 Sep 2008, 19:52
|||
|
|||
Mary Mystery mergea grabita spre biblioteca. Parul ondulat ii cadea peste ochi, ascunzand lacrimile sale de privirile curioase ale celorlalti elevi. Vroia sa fie singura, sa reuseasca sa inteleaga ce aveau ceilalti cu ea. De ce se purtau asa? Cu ce era ea mai prejos decat ei?
" Sange pur... si ce daca? " mumura ea in timp ce cauta un loc retras in care sa isi continue lecturile. In sfarsit gasi o masuta ascunsa dupa un raft imens de carti. Era plina de praf, semn ca nu mai fusese folosita de ceva timp. Mary se aseza la masa, isi scoase cartile si incepu sa citeasca, dar nu putea sa se concentreze. Se gandea la cuvintele pe care i le spusera 2 colegi viperini: " Esti un Sange-Mal, niciodata nu o sa reusesti sa devi o vrajitoare buna, nu valorezi nimic! Uita-te la noi, suntem Sange Pur, nu ca tine! " Mary nu reusea sa inteleaga, de ce erau ei mai buni decat ceilalti? Oare chiar era adevarar? Vrajitorii cu parinti Incuiati nu vor fi niciodata importanti? Isi lasa lectura si cauta prin rafturi o carte : "Cei mai renumiti vrajitori" vroia sa afle daca printre ei se aflau si vrajitori cu parinti Incuiati. Rasfoia cu infigurare cartea sperand ca va gasi macar un nume care sa ii dea sperante, sa aiba o arma pe care sa o foloseasca impotriva celor 2 care o jignisera, jurandu-si ca le va dovedi ca este mai buna ca ei. Nu observase ca in acest timp se intunecase afara, iar in biblioteca nu mai era niciun elev. Deoadata usa se deschise si aparu cineva. Mary nu dadu importanta persoanei care tocmai intrase, era prea adancita in studiile sale despre vrajitorii cu parinti Incuiati [ Mary Mystery ]
![]() ![]() |
|||
12 Sep 2008, 22:32
|||
|
|||
Era Ana Ginston.
Se ducea spre bibleoteca si mare ii fu mirarerea sa vada pe cineva la ora aceea acolo.Mai ales un cercetas. -Buna,spuse Ana.Deranjez? -Nu prea. Cautam ceva. -"Cei mai renumiti vrajitori"? Cauti cumva pentru orele lui Binns? -Nu...vrajitori cu parinti incuiati. -Nu gasesti acolo.Am citit cartea si nu gasesti,spuse ea in timp ce se ridica de la locul sau.Incearca asta,cdontinua ea luand o carte de pe raft. -Multumesc frumos. -Dar pentru ce-ti trebuie vrajitori cu parinti incuiati? -Pai..uite,zise ea explicand intamplarea.Doarea sa se descarce si se bucura ca avea cui sa o faca. -Nu-ti face griji.Verisoara mea Hermione Granger este verisoara mea.Este in parinti incuiati dar este cea mai buna. Secretul e sa inveti ca sa-i lasi pe toti gura-casca,continua ea. Apoi astepta raspunsul colegei sale. Va rog nu scrieti replicile personajului meu
|
|||
12 Sep 2008, 23:24
|||
|
|||
La cateva rafturi departare,Ophelia isi facea de lucru aranjand un teanc de carti,in ordine alfabetica.
Ii placea sa contribuie la curatenia si ordinea bibliotecii,mai ales ca se intampla,deseori,ca elevii sa uite cartile imprastiate peste tot. Acel loc i se parea cu totul deosebit...o linistea gandul ca se afla printre atatea pagini patate de cerneala si cunostiinte. Ii facea placere sa citeasca,ori de cate ori avea ocazia. Datoria sa era implinita,iar fata isi incheia ultimii nasturi ai robei,cand auzi cateva voci,ce discutau in liniste. Ramase surprinza,caci la aceea ora tarzie,rareori intalnea pe cineva in bilioteca,si mai ales,pe cineva cu intentii bune. Se indrepta spre locul dinspre care veneau vocile,ascunzandu-se dupa cateva teancuri de carti. La un metru departare de ea,doua fete discutau pe un ton abatut.Din cate ii ajungeau pana la urechi,aceasta purtau o conversatie despre cei cu parintii Incuiati. Ophelia reflecta o clipa.Se gandi la obsesia mamei sale pentru sange pur si la cat de prost se simtea atunci cand o critica pe sora sa,in momentele in care aceasta nu era de fata. Se hotara sa se arate fetelor si se ridica din spatele teancurilor. Pret de o secunda,parura surprinse de aparitia noii venite,dar apoi ii recunoscura chipul,din vedere. Nu le cunostea,fiind din case diferite,dar le saluta,zambitoare,incercand sa isi faca loc in discutie. "Ah,am auzit conversatia voastra,fara sa vreau..."incerca Ophelia,dar acestea nu reactionara in nici un fel. "Ei bine,continua ea,cunosc situatia destul de bine. Desi provin dintr-o familie cu sange pur si fac parte din casa Viperinilor,am detestat,dintotdeauna,acest mod de gandire. Probabil din vina criticilor si jignirilor pe care,cei din jur,pareau sa le arunce,atat de usor,unor oameni ca tine. Nu trebuie sa pui la suflet tot ce zic ei.Este doar un mod pentru a se considera superiori. Desigur ca exista multi vrajitori talentati,in istorie...nascuti din familii cu sange pur sau nascuti din Incuiati. Talentul,cunostiintele si munca nu depind de asta. Un model bun este verisoara Anei...pasiunea sa pentru studiu a intrecut prejudecatile si ideile preconcepute si s-a dovedit o eleva exceptionala.Ar trebui sa ii urmezi exemplul...",incheie Ophelia,asteptand ca vorbele ei sa sparga gheata. |
|||
12 Sep 2008, 23:55
|||
|
|||
Profesorul Nosgoth aparuse dupa un raft, si fara sa vrea se baga si el in discutie.
"Exista vrajitori cu parinti incuiati, si vrajitori foarte faimosi, ca Redelus Vezelor, vrajitorul care a inventat vraja Stupefy, si multi alti, sa stii ca sangele nu conteaza, eu unu sunt vrajitor, nascut intr-o familie de sange puri, doar ca eu nu am numai si sange de vrajitor, tatal a fost vrajitor , iar mama a fost elfa. Foarte putini elfi mai exista acum, iar cei care sunt nascuti cu acest sange, aceeia sunt speciali." Se intoarse si se indrepta spre iesire ![]() Wand: 14 cm, core, a piece of hair from Queen of Elf's Leduriel House: Slytherin Patronus: A floating Orb |
|||
13 Sep 2008, 12:08
|||
|
|||
Dar vorbele Opheliei nu parura sa sparga gheata, ci dintele Ginevrei, care aparu in spatele lor, strigand:
"Aaa Ophelia > ![]() Ophelia mesterea ceva la ciorapii sai, si nu fu prea atenta. O secunda fu liniste totala, nu numai fiindca vorbele astropufai erau malefice, dar si pentru ca Ana gasise un biscuite pe jos si incerca sa il ascunda de Ginny sa nu traga vanturi iar Mary se gandea sa le ajute pe Ginny, Ophelia si Kennya sa dea lectii de balet la Hagrid, despre care auzise ca e o furnica dornica de a fi balerina. "Verisoara mea Anyrhfgfjackda imi este verisoara , iar unchiul meu Kkatul_roz mi'e unchi, fratele meu Raizen imi este frate s'asa mai departe, asa cum verisoara Hermy ii este verisoara Anei =]]" Deodata se auzi un zgomot inabusit dinspre cosul de gunoi, pe care se asezase Chilotina [care tocmai atunci intrase pe horn]. Cand toti se apropiara sa arunce o privire in cos, din el iesi o nevastuica imbracata in sutien cu push-up de 5 km si nite chiloti secsi. Aceasta incepu sa cante ca un veceu cantaret, in timp ce isi mangaia lent piciorul. Cand incepu sa cante "Babe, I want sa ma atingi you", Chilotina incepu sa faca striptease, iar nevastuica facu ochi mari si gura cascata, retragandu'se in interiorul unei masini de spalat vase. DEodata, pe usa intra o ceata de pitici, care se manifestau impotriva maltratarii masinilor de spalat, dar un vant tras de Ginny ii reduse la tacere. "Ce vreme calda si primitoare ![]() "Nu te speria," o linisti Ginny. "E doar Lordul Smoala. Incearca pozitia 69 cu robo-ciorile." Ginny se opri din vorbit brusc. Adulmeca, suspicioasa. Apoi trase inca un vant [din fericire Ophelia era destul de rezistenta, iar Mary avea o masca contra poluarii nazale, dar Ana lesinase], si urla: "BISCUITI! BISCUITI! ![]() ![]() Facuti din chestie de Seithan. "Cred ca merge s'asa" sp Ginny, dupa care in biblioteca intra Umbridge, care avea fundul triplu & ars. "AJUTOR! POSTERIORUL MEU S'A TRIPLAT SI A ARS!" urla ea, uitandu'se disperata spre cele 4 fete. Crezand ca Ophelia stia o vreaja sa'i faca fundul fostei profesoare sa slabeasca, se indrepta spre ea. Umbridge isi trase o palma peste fund, sa'i atraga atentia. "Spune tabla inmultirii!" striga Ginny spre Ophelia. "Vaca face mu!" raspunse viperina, nebagand'o in seama pe profesoara. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|